• Exkurzia o Popoluške

            Objavili sme viaceré roviny, skryté významy, ktoré sa v tomto príbehu nachádzajú. Dozvedeli sme sa, aký názov má Popoluška v rôznych iných svetových jazykoch, či s akými našimi tradičnými rozprávkami ju na základe rovnakej dejovej postupnosti možno spájať.

            V pedagogickom povolaní pri práci s knihou a rozprávkami tieto poznatky určite využijeme.

          • Svet koní

            V zaujímavej prednáške v Tribečskom OS sme sa dozvedeli, ako a prečo je dôležité s koňmi komunikovať, priblížili sme si aj jazdecké disciplíny (parkour, drezúra, voltíž, reining, barrel racing a pole bending).

            Pre veľkú vnímavosť a citlivosť sú práve tieto zvieratá výborným spoločníkom pre deti a využívajú sa aj na hipoterapiu. 

          • Deň Zeme

            Investujme do našej planéty! Ako to môžeme urobiť? Zaviesť do každodenného života pár zmien. Napríklad obmedziť používanie plastov, šetriť vodou, kupovať lokálne potraviny, používať prírodné hnojivá atď. 

            Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme!

          • Hudobné prehrávky 4. ročníkov

            "Kto chce pochopiť hudbu, nepotrebuje ani tak sluch, ako srdce." – Titus Livius
            Naše žiačky sa prezentovali hrou na hud. nástrojoch (gitare alebo keyboarde, podľa toho, aký nástroj počas 4 rokov študovali).

            Repertoár tvorili detské piesne a sálou sa ozýval spev. Všetkým zúčastneným úprimne gratulujeme k tomu, že i napriek pandemickej situácii hru na hudobných nástrojoch zvádli a sú tak pripravené svoje zručnosti predviesť i vo svojom ďalšom profesijnom živote.

          • Prvoaprílový žart

            1. apríl-Deň bláznov. Ideálny čas, ako si veselo spríjemniť deň v škole. V tento piatkový deň prišli všetci do školy vrátane učiteľov v štýle 70. rokov a bez školskej tašky. Čo však neznamenalo, že si svoje veci môžu nechať doma, ale majú si ich priniesť v akejkoľvek inej forme, či už je to kôš, škatuľa, vozík...

            Triedy sa rozžiarili farbami a farebnými kostýmami, všade bolo cítiť veselosť a radosť. Žiaci počas vyučovania dostali nečakanú úlohu. Za jednu hodinu museli pripraviť vystúpenie na známe hity 70. rokov. A verte, že im sa to aj dokonale podarilo! Vystúpenia, ktoré nám predviedli, boli originálne-veď pozrite...

          • Deň učiteľov

            28. marca, v deň narodenia Jána Amosa Komenského, učiteľa národov, sme slávnostne oslávili sviatok, ktorý si pripomínajú učitelia v tento deň po celom svete. My sme ho oslávili v krásny slnečný deň v príjemnom prostredí vonku so slávnostným programom, ktorý nám pripravili žiaci našej školy. Zabavili sme sa i poplakali, nasmiali sa a užili tento krásny deň. Ďakujeme.

          • Knižná burza

            Burza použitých kníh za symbolické ceny v Topoľčanoch. Okrem toho, že knihy dostali druhú šancu, vyzbierané financie budú použité na charitatívne účely. Organizačne pomohli aj naši žiaci, čím podporili túto veľmi dobrú vec.

          • Život je dar

            Pripnutím si jednoduchej bielej stužky sa môžu všetci stať nositeľmi posolstva kampane a spomenúť si tak na všetky nenarodené ľudské bytosti. Aj v našej škole sme si pripli stužky na odev a uctili sme si symbol života.

          • Ponožková výzva

            Cieľom Dňa Downhovho syndrómu je zvýšiť povedomie ľudí o tomto genetickom ochorení. Svoje sympatie a podporu ľuďom s touto chorobou vyjadrila aj naša trieda obutím ponožiek rôznych farieb alebo veľkostí, a tým im vyjadrila podporu.

          • Ekoolympiáda

            Aj naši žiaci sa zapojili do pilotného vzdelávacieho programu-ekoolympiády. Zmerali si sily v 4 oblastiach, týkajúcich sa enviromentálnej výchovy, a to voda, biodiverzita, odpad, klimatická zmena v digitálnej podobe. Teší nás, že aj tieto závažné témy im nie sú ľahostajné, zapojili sa a určite sa dozvedeli veľa užitočných informácií a stanú sa aktívnymi ochrancami našej planéty. 

          • Výsledky školského kola SOČ

            Podrobné výsledky nájdete v priloženom linku.

            Súťažný odbor 01 Problematika voľného času

            1.miesto    Tomáš Margolien z II.B - Vyber správnu školu!

            Súťažný odbor 17 Pedagogika, psychológia, sociológia

            1.miesto   Hana Foltánová zo IV.A – Sociálno-výchovná činnosť v oblasti pomoci zvládať a vyrovnávať sa s problematikou smrti   

            Súťažný odbor 04 Biológia

            3.miesto    Barbora Brezovská, Laura Paulová, Natália Šnircová z III.B – Kožné choroby 

          • Deň Valentína

            Možno pre niektorých je to sviatok komerčný, ale našou snahou bolo pripomenúť si, že lásku si treba dávať každý deň. V týždni prebiehala na škole valentínska pošta, v ktorej mohol každý nechať svoj odkaz komukoľvek, či už milé slovo z hĺbky svojho srdca, úprimné vyznanie, ospravedlnenie, zaľúbený odkaz,  alebo sladkú maličkosť, vyrobený darček.

            Žiaci si pri príležitosti tohto sviatku krásne vyzdobili svoje triedy a najkrajšie vyzdobená trieda získala sladkú odmenu. Veríme, že si v tento deň mnohí uvedomili, že sviatok sv. Valentína je príležitosťou zamyslieť sa nad skutočnými hodnotami lásky a uplatňovať ju v každodenných životných situáciách, nielen jeden deň v roku. 

          • Projektové vyučovanie

            Štvrtáci zrealizovali projektové vyučovanie s cieľom analyzovať známe dielo Jeroma Davida Salingera-Kto chytá v žite.

            Ako projekt komentuje jedna žiačka: "Pracovali sme v skupinách, z ktorých každá spracovala inú úlohu - dramatizácia časti diela, prezentácia diela, otázky o diele spracované formou tajničky a svoje výtvarné schopnosti sme preukázali  v kresbách, kde sme sa snažili zachytiť podstatné časti románu. Myslím, že tento román má čo povedať aj dnešnej generácii."

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola pedagogická, Gagarinova 2490/13, 955 01 Topoľčany
      • +421 38 532 0440
      • Gagarinova 2490/13, 955 01 Topoľčany Topoľčany Slovakia
  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Počítadlo návštev

    Počet návštev: 89945