• Deň Zeme

            Mesto Topoľčany oslovilo našu školu, aby si žiačky pripravili aktivity súvisiace s ochranou Zeme a životného prostredia. Pomocou hier a aktivít učili deti z Topoľčian zaujímavosti  o liečivých bylinkách, lesných zvieratách, o vode a včelárstve. 

          • Turnaj v prehadzovanej

            Družstvá po šiestich žiačkach boli zostavené z dievčat prvého až tretieho ročníka. 

            Na treťom mieste skončila 3.B trieda v zostave Mária Jankovičová, Silvia Budzaková, Natália Bálešová, Monika Štefkovičová, Nikola Klačová, Nikola Peškovičová. 

            Na druhom mieste skončila 1.A v zložení Viktória Smažaková, Dominika Dražovská, Rebeka Gažiová, Viktória Javorová, Júlia Pernisová,Adriána Adamíková. 

            Na prvom mieste skončilo družstvo z 2.A triedy-Lucia Samašová, Kristína Kuklová, Martina Chochulová, Andrea Medeková, Lívia Šimunová, Nikol Šišková. Víťazkam srdečne gratulujeme!

          • Deň narcisov

            Heslom tohtoročného Dňa narcisov bolo: “Na koho myslíš, keď si pripínaš žltý narcis?”. Žiačky 2.A Linda Candrákova, Andrea Medeková, Tereza Slamová, Nicol Šišková a Viktória Smažaková (1.A) sa stali dobrovoľníčkami pre Ligu proti rakovine a v uliciach Topoľčian aj na našej škole zbierali dobrovoľný príspevok na pomoc onkologickým pacientom.

          • Anglické kultúrne podujatie

            Naše tretiačky sa zúčastnili na predstavení The Onlines v podaní Divadelného centra. Predstavenie sa konalo v topoľčianskom kine. Príbeh bol zväčša v anglickom jazyku a pojednával o stále aktuálnej téme sociálnych sietí. Žiačky 3.A a 3.B si kultúrne podujatie pochvaľovali a my dúfame, že si z neho aj odniesli nejaké ponaučenie.

          • Kam ďalej po strednej škole...?

            Marec je už tradične veľmi dôležitý mesiac, hlavne pre naše žiačky štvrtých ročníkov. Čaká ich totiž dôležité rozhodnutie, kam pôjdu po ukončení štúdia na strednej škole. Po dohovore s našou výchovnou poradkyňou k nám prijala pozvanie PhDr. Tatiana Hvizdošová, ktorá pracuje na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Topoľčanoch na oddelení poradenstva a vzdelávania a bližšie žiakom priblížila možnosti zamestnanosti v našom regióne, ako aj možnosti pre voľbu vysokej školy. Predviedla niektorým žiačkam i osobný pohovor, začo jej veľmi pekne ďakujeme. Dúfame, že naša spolupráca bude pokračovať i naďalej.

          • Čitateľská gramotnosť

            Dnes už neplatí, že pre vstup do života stačí vedieť čítať a písať, ale i schopnosť rozumieť a pochopiť text je pre život nevyhnutné. Uvedomujeme si to i my v našej škole, a preto už každoročne organizujeme súťaž tried a žiakov v čitatelskej gramotnosti. Konkurencia bola veľmi veľká, všetky triedy sa snažili, aby podali čo najlepšie výkony, ale nakoniec sa naša odborná porota rozhodla takto: 1. miesto 2.A , 2. miesto 3.A, a 3. miesto 2.B. Všetkým súťažiacim ďakujeme a víťazné príbehy, ilustrácie a produkty vystavíme na hlavnej chodbe školy.

          • Deň učiteľov

            Žiačky našej školy dali tento rok svojim vyučujúcim ku dňu učiteľov netradičný darček v podobe rovesníckeho vyučovania. Vyskúšali si výučbu svojich spolužiačiek v duchu hesla J.A. Komenského “škola hrou”. Na hodinách angličtiny si napríklad zahrali hádanky so slovnou zásobou alebo pexeso slovíčok. Netradičnú výučbu si pochvaľovali spolužiačky ako aj samotní učitelia. 

          • 1. miesto v SOČ

            Sme najlepší v Nitrianskom kraji v kat. č. 17 s témou „Pedofília, jej riziká a prevencia“. Reprezentovali nás žiačky z 3.B triedy Diana Hudoková a Ivana Dobiašová.

            Ďakujeme za reprezentáciu!

          • Kus našej histórie v Bojnej

            V rámci regionálneho týždňa sme na našej škole privítali Mgr. Jozefa Stankovského PhD., starostu obce Bojná a pána riaditeľa múzea Andreja Golského. Beseda bola prezentovaná formou zážitkového učenia. V úvode si žiačky pozreli krátke video o historických vykopávkach, potom nasledovala vzájomna diskusia, kde hľadali východiská učenia v rámci odbornej praxe a neskôr si overovali získané vedomosti napr. formou napísania si vlastného mena hlaholikou. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácií a dohodli sme sa, že obec Bojnú určite navštívime aj osobne. Ďakujeme ešte raz za podnetne strávené predpoludnie a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

          • Deň počatého dieťaťa

            Tento deň vychádza z podnetu pápeža Jána Pavla II. v zhode so slávením sviatku Zvestovania Pána-oslavujeme ľudskú dôstojnosť a úžasný svet rozvíjajúceho sa dieťaťa, ktoré sa má narodiť. Tiež je to deň na spomienku na milióny nenarodených detí, ktorých životy boli ukončené umelými potratmi. Občianske združenie na Slovensku s názvom Fórum života, združuje viacero hnutí, ktoré „Deň počatého dieťaťa“ dávajú do povedomia rôznymi akciami v daný deň a aj v celom týždni, na ktorý pripadá daný deň. Kampaň používa ako symbol nosenie bielej stužky. Spomínané biele stužky rozdávali počas „Dňa počatého dieťaťa“  žiačky 1. A triedy v škole a na znak podpory ľudskej dôstojnosti, spomienky na nenarodené deti a oslavy úžasného sveta rozvíjajúceho sa dieťaťa, si žiačky našej školy dobrovoľne pripli stužku na svoj odev.

          • Svetový deň Downovho syndrómu

            Aj naše študentky sa počas Svetového dňa Downovho syndrómu zapojili do ponožkovej výzvy a obuli si ponožky rôznych farieb. Nezabudli na symbol rozdielnych ponožiek, ktorý nám pripomína, že každý sme iný a práve to robí náš svet pestrejším a lepším. Majme na pamäti, že "byť iný je normálne".

          • Okresné kolo-volejbal 2. miesto

            Ďalší športový úspech našej školy!

            Družstvo v zložení: Petra Pokorná, Kristína Bernatová, Dagmar Belohorcová, Vanda Buláková, Martina Krajčová, Denisa Huláková, Silvia Budzaková, Mária Jankovičová, Laura Pavlíková, Viktória Smažáková, Vanesa Bučková, Kristína Kuklová, Lucia Samašová.

          • IX. ročník výstavy výtvarných prác žiakov špeciálnych škôl v meste Topoľčany

            V rámci predmetu Špeciálna pedagogika sme sa dňa 7.3.2019 zúčastnili so študentmi 3.A a 3.B triedy IX. ročníka výstavy výtvarných prác žiakov špeciálnych škôl v galérii mesta Topoľčany. Svoje práce vystavovali konkrétne žiaci zo Špeciálnej základnej školy internátnej pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou (ŠZŠI pre žiakov s NKS), Pod kalváriou a žiaci zo Základnej školy s Materskou školou pri Zdravotníckom zariadení, ul. Pavlovova (ZŠ s MŠ). Výtvarné práce boli zaujímavé, nápadité, vtipné a žiaci špeciálnych škôl, aj napriek svojmu znevýhodneniu, preukázali svoju šikovnosť vo výtvarnej a pracovnej oblasti. Náš obdiv patrí všetkým učiteľom/kám a vychovávateľom/kám pre ich trpezlivosť a často krát veľmi namáhavú prácu.

          • Návšteva divadelného predstavenia

            V rámci predmetu tvorivá dramatika sme navštívili divadelné predstavenie "Prízraky" v budove Stareho divadla Karola Spišáka v Nitre. Našim cieľom bolo spoznať zaujímavé prevedenie hry od súčasného škótskeho autora Davida Greiga, určenú pre teenagerov. Hra sa nám veľmi páčila, bola vtipná a zábavná, drsne prekvapivá aj dojímavo ľudská.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola pedagogická, Gagarinova 2490/13, 955 01 Topoľčany
      • +421 38 532 0440
      • Gagarinova 2490/13, 955 01 Topoľčany Topoľčany Slovakia
  • Staňte sa naším fanúšikom

  • Počítadlo návštev

    Počet návštev: 92926